Somesta siinnyt

Tatu laittaa Akille viestiä.

“Tule tapaamaan Sania.”

Tatu näkee Sania kasvokkain hyvin harvoin, mutta somessa he keskustelevat viikoittain. Nyt Sani on kuitenkin Kuopiossa aikeinaan juoda olutta ja syödä wingsejä.

Aki on jo ajat sitten päättänyt, ettei hän koskaan kieltäydy, kun häntä pyydetään kaljalle, wingseille ja ideoimaan jotain uutta.

Miehet käyvät pöytään. Kolmannen oluen kohdalla lausutaan tahmeiden suupielten välistä syntysanat. Sanin poistuttua muut jatkavat vielä myöhään. He muotoilevat jotakin, jossa tämä aika ilmenee sellaisena kuin he sen näkevät ja kokevat.

 

Some on luottamuksen taide

Sosiaalinen #syntymä voi ahdistaa. Pitää avata itseään ja olla rehellinen sille, mitä sieltä paljastuu. Itseluottamukselle pitää löytää rajat ja määritellä oma yksityisyytensä uudelleen.

Mutta Tatu katuu ainoastaan sitä, ettei ole ollut tarpeeksi avoin.

“En ole uskaltanut. Nyt uskallan. Jos ei kestä heittää itseään ja tekemisiäsi susille raadeltaviksi, ei ole rehellinen.”

Aki nauttii epämukavuudesta.

“Siitä saan kiksit.”

Somessa ollaan aidosti herkillä, vaikka välissä olisi kosketusnäyttö. Mutta niin ovat kaikki muutkin. Sen myöntämällä saavuttaa luottamuksen. Silloin some on sitä, mitä varten se on luotukin. Silloin saa apua ja ideoita, voi auttaa itse.

Somesta siinnyt tarina kohtaa tosielämän kasvot. Omaan tarinaansa Aki on törmännyt muun muassa Antura Pubissa. Silloin hän koki onnistuneensa. Myös Tatun tarina seuraa häntä kuin varjo siellä missä hän ikinä liikkuukaan. Ihmiset vetävät hihasta, koska todellisessa tarinassa kaikki ovat mukana.

 

#Synty saattaa tarinasi maailmaan

Aki lupaa, että #Synnyssä mennään todella syvälle.

“Sieltä kun Emäsalon korvesta tulee karpaasi lekan kanssa lavalle, niin siellä synnytetään oikeasti syvällinen tarina.”

Tatu kohtaa ensimmäistä kertaa kasvotusten oman somesankarinsa Patrikin.

“Puhujat avaavat tarinansa alkulähteen, ja miten siitä tuli eheä.”

Eheys on tietoinen valinta. Pitää päättää toimia tietyllä tavalla. Oma tarina rakennetaan kuuntelemalla ja osallistumalla toisten tarinaan. Tarina syntyy yhteisesti.

“Siksi #Synty on olemassa. Oppiaksemme olemaan tarinassa”, Aki kiteyttää.