Tahto Group

Kun ATK takkuilee, Tahto säntää apuun

Tahto tuottaa yritysten IT-palvelut strategisena kumppanina. Pielavedeltä syntyisin oleva Lasse Miettinen perusti yrityksen vuonna 2010 Helsingissä. Sitä ennen hän oli työskennellyt atk-pöydän molemmilla puolilla niin IT-palveluiden tuottajana kuin niiden ostajanakin. Kun molemmat näkökulmat yhdistyivät, Miettinen oivalsi miten IT-palveluja voisi tehdä paljon fiksummin: asiakaskeskeisesti ja täysin Microsoftin pilvipalveluita hyödyntäen. Kymmenen vuoden takaisessa pohdinnassa oli itu, joka ajan myötä osoittautui menestyksekkääksi toimintamalliksi.

“IT-palvelu tulee tehdä asiakaskeskeisesti, avoimesti ja selkeästi. Tahto pitää huolen tekniikasta niin, että asiakas voi keskittyä oikeaan työhön säätämisen sijaan. Tuemme yritystä strategisena kumppanina”, Tahdon yrittäjä ja toimitusjohtaja Lasse Miettinen kiteyttää.

Tahto varmistaa, että sen asiakkaat voivat tehdä töitä huolettomasti keskellä IT-alan suurta murrosta. Kumppanuuteen pohjautuva toimintamalli on saanut äärimmäisen hyvää palautetta. Yritys on palvellut asiakkaitaan pääsääntöisesti Etelä-Suomessa, mutta pian palvelut ovat paremmin saatavilla myös Pohjois-Savossa.

Erilainen IT-firma, sillä siitä on helppo päästä eroon

Tiimityötä ja sisäistä viestintää helpottavat ratkaisunsa Tahto rakentaa laitealustasta riippumattomien Microsoft 365 -palveluiden kautta. Laajemmin kumppanuuspalvelut liittyvät esimerkiksi muutosjohtamiseen, digitalisaatiohankkeisiin sekä tietoturva- ja tietosuojaratkaisuihin. Toiminnan lähtökohtana on toteuttaa asiakkaan IT-toiminnot siten, ettei hän ole riippuvainen Lasse Miettisen firman asiantuntijuudesta.

Meistä pääsee eroon jos vain haluaa. Asiakas ei ole välttämättä riippuvainen meistä enää sen jälkeen kun toimintaympäristö on laitettu kuntoon. Se on mahdollista silloin kun perustyö on tehty oikeasti kunnolla ja asiakas on koulutettu hyödyntämään järjestelmiä. Jos asiakas haluaa, olemme tukemassa IT-arkea aktiivisesti, mutta voimme pysytellä myös taustalla sparrauskumppanina. Asiakas päättää hänelle sopivan palvelumallin.

Korkea asiakastyytyväisyys kielii luottamuksesta. Yritys kartoittaa tarkoin asiakkaan tarpeet ja laatii niiden pohjalta selkokielisen ja läpinäkyvän tarjouksen. Myyntineuvotteluissa on tärkeää, että asiakas ymmärtää mitä hän on ostamassa.

Meidän koko liiketoimintamme ytimessä on asiakas, joka saa parasta mahdollista palvelua. Meidän pitää huolehtia, että asiakkaan ei tarvitse tapella järjestelmien kanssa. Me hoidamme ne taistelut.

Tahto Group

Ei jargonia

Tahdon olemassaolon tarkoitus on toteuttaa palvelunsa alaa leimaavien stereotypioiden vastaisesti. Asiakaskeskeisyys, avoimuus ja läpinäkyvyys näkyvät sekä asiakkaille että sisäisesti. Vastikään aloittanut myyntijohtaja Miki Virtanen on töissä yrityksessä nimenomaan sen arvojen takia.

Aloitin työt vasta sen jälkeen kun olin tutustunut yrityksen toimariin, työntekijöihin ja asiakkaisiin. Osallistuin myös firman sisäiseen strategiapäivään ennen kuin päätin tulla tänne töihin. Muidenkin firmojen toistelemat avoimuus, asiakkaan kunnioitus ja arvostus ovat Tahdolla oikeasti totta. Siksi koen täällä työskentelyn erittäin motivoivaksi.

Luottamus ja arvostaminen näkyvät Tahdon tekemissä asiakassopimuksissa. Yksikään sopimuksista ei ole määräaikainen, mikä on erittäin poikkeuksellista alalla. Sopimukset ovat yksiselitteisiä ja selkokielisiä. Jargonia ei asiakkaiden kanssa viljellä, vaikka yrityksen asiantuntijat tuntevat toki tarkkaan alan käytännöt ja trendit.

Pohjois-Savoon laajentuminen on satsaus tulevaisuuteen

Kymmenen menestyksekkään vuoden jälkeen Lasse Miettinen kaipaa nyt juurilleen Savoon, ja Tahto laajentaa parhaillaan toimintaansa Kuopioon. Firma on rekrytoimassa auttamishaluisia ja haasteiden ratkaisemisesta nauttivia osaajia. #Synnyssä Tahto on mukana etsimässä uusia ystäviä.

Kotiseutu vetää kyllä puoleensa. Olen huomannut, että alueelta puuttuu kaltaisemme oikeasti palveleva IT-toimija. Erityisesti minua kiinnostaa yhteistyö alueen oppilaitosten kanssa. Koulunpenkkejä kuluttaa suuri määrä tulevia osaajia, joiden tulevaisuuteen haluan päästä vaikuttamaan.

Tahto rakentaa nyt jalansijaa Pohjois-Savon alueelle. Myyntijohtaja Miki Virtanen luo kontakteja firmoihin ja kertoo Tahdon uudenlaisesta IT-palvelusta yrityksille. Toimitusjohtaja Lasse Miettinen puolestaan etsii Kuopiossa palvelukseen asiakaslähtöisiä ratkaisuosaajia.

Sillä on todella iso merkitys, kun tietää, että me voimme aidosti auttaa asiakasta. Me yksinkertaisesti teemme työmme hyvin. Sen tiedon turvin on helppo soitella yrityksiin ja kertoa palveluistamme, Miki Virtanen sanoo.

Vapauta aikaasi ja tee hyvää työtä

Tahto säätää IT-ympäristön kohdalleen asiakkaidensa puolesta ja vapauttaa heidän aikansa oikeiden töiden tekemiseen.

Jos haluat lisää aikaa ja tuottavuutta, soita myyntijohtaja Miki Virtaselle ja käy tutustumassa yrityksen palveluihin.

Jos haluat tehdä hyvää työtä Kuopiossa ja nähdä tyytyväisiä asiakkaita, soita toimitusjohtaja Lasse Miettiselle.

Tahto group

 

www.tahtogroup.fi

Lasse Miettinen:

+358 40 516 4717
lasse.miettinen@tahtogroup.fi

Miki Virtanen:

+358 50 4714 512
miki.virtanen@tahtogroup.fi