Taike

MC Kajo kiteyttää #Synty-tapahtuman puheenvuorot freestylella eli tilanteessa improvisoidulla räpillä. Freestyle-kiteytykset luovat puheenvuorojen väliin pienen luovan tauon, tuo päivään uudenlaista dynamiikkaa ja linkittää puheenvuorot toisiinsa. Puheenvuorojen sisältöjen välille syntyy uutta, ehkä yllättävääkin vuoropuhelua.

MC Kajo (Kalle Niskanen) on kolminkertainen freestyle-räpin suomenmestari. Kajo on esittänyt freestylea perinteisempien klubiympäristöjen lisäksi hyvin monentyyppisissä tilaisuuksissa kuten yliopistolla, suurten yritysten yksityistilaisuuksissa, kirjamessuilla ja elokuvafestareilla. Esiintymisen lisäksi Kajo tekee musiikkia, järjestää räppiklubeja, on perustanut Suomen ensimmäisen kirjoitettujen battlejen liigan (Skriivaa Ku Riivaa) ja kirjoittaa runoja ja kolumneja. Kajo on myös päihittänyt Cheekin rimmaushaasteessa.

Taideperustaisen osuuden #Synty-tapahtumaan välittää Tupu Creative ja Tuomas Tirkkonen. Tupu Creativen tavoitteena on lisätä luovuutta organisaatioissa ja tuoda taiteilijan osaamista yritysten ja organisaatioiden käyttöön. Yhteistyön räp-artisti Kajon kanssa mahdollistaa Taiteen edistämiskeskus.

Taiteen edistämiskeskus on Opetus- ja kulttuuriministeriön alainen asiantuntijavirasto, joka pyrkii edistämään taiteen yhteiskunnallista vaikuttavuutta. Miten taiteellinen ajattelu tulee  yhteiskunnalliseksi voimavaraksi ja myös osaksi työelämän organisaatioiden kehittämistä? Taikessa taiteilija-kehittäjä Krista Petäjäjärvi luotsaa valtakunnallista Taide osana organisaatioita TOO-verkostoa, jossa on jo yli tuhat taiteilijaa, kehittäjää, tutkijaa ja muuta asiantuntijaa, joille aihe on ajankohtainen.